Det har varet alt for længe, siden DS3 Cup senest var på asfalten – men i den kommende weekend er der comeback for den danske mærkeklasse, som efter et års ufrivillig pause under coronapandemien endelig er tilbage, hvor den hører til: På banen!

Mens pandemien fortsat sætter sit aftryk i, at en del af seriens finske, norske og svenske kørere til sæsonpremieren på Ring Djursland må stå over grundet indrejseregler og karantæner, så er der enkelte, som tager turen ned alligevel.

Og derudover skal vi se seriens stærke, danske felt folde sig ud, hvor der er kommet en række nye navne til siden DS3 Cup senest var på banen ved DM Finalen i 2019.

Jacob Sevel og CMD Motorsport udvidede allerede sidste år med en bil mere, men kom af gode grunde aldrig i aktion i 2020. Teamet er dog tilbage i år med Sevels #666 og Nicolai Baltzer i #66.

Blandt de nye, danske navne, vi skal se i den kommende weekend er Kevin Brandsborg og Magnus Taulborg, som også havde meldt klar til at køre serien i fjor, da man desværre måtte aflyse sæsonen inden den rigtigt kom i gang. Begge de to unge kørere fra henholdsvis Varde og Tilst er super engagerede i at komme i gang med sæsonen, og står desuden overfor en række nye navne fra Norge og Sverige også.

Blandt de nye, unge løver i serien er norske Niklas E. Abrahamsen, som egentlig havde linet op til at debutere i DS3 Cup sidste år – og gennem 2020 har han holdt formen skarp i DS3’eren i en række nationale løb i Norge.

Abrahamsen er til start i den kommende weekend på Ring Djursland, og ditto er Insight Racings Anton Bergström klar til en ny sæson i serien, efter han undervejs har testet i den svenske TCR-serie, STCC. Her er et andet af de svenske navne i serien desuden flyttet til på fast basis, for Isac Aronsson tager i år hul på sin anden sæson i STCC.

Et andet nyt navn, som også var klar til 2020, men har måttet vente et år med for alvor at komme i gang, er Nicolai Baltzer fra Jacob Sevels CMD Motorsport. Sevel vandt senest sølvet i 2019 og har med Baltzer udvidet teamet med en DS3 Cup racer ekstra, og det skal blive spændende at se, hvordan Baltzers omstilling fra rally til banesport tager form.

Sikkert og vist er det i hvert fald, at DS3 Cuppen er tilbage og lever i bedste velgående – der er premiere på Ring Djursland den 5-6. juni, og cuppens forventning lige nu er, at vi forhåbentligt kan se et fuldt felt allerede fra sæsonens anden afdeling, som køres på FDM Jyllandsringen i starten af juli.

Tidsplan Ring Djursland:

Lørdag 5/6:

08.00  – Træning – 20 min.
10.55 – Kvalifikation – 20 min.
14.35 – Heat 1 – 15 min. + 1 omgang

Søndag 6/6:

13.15 – Heat 2 – 15 min. + 1 omgang

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *