DS3 Cuppen får i 2018 en stor vestsjællandsk satsning med på gridden. Sonny Nielsen, der også var med i hele 2017-sæsonen, har nemlig slået sig sammen med Kenneth Kolbe, der kommer fra rallysporten. Kenneth prøvede også kræfter med DS3 Cup ved en enkelt lejlighed i sidste sæson.

Det er blevet til Kolbe-Racing, som har Kenneth Kolbes kæreste Jeannette Kvick som teamchef. Også Jeannette har stærke motorsportsforbindelser, for hun slår normalt sine folder som codriver – men for at give Kenneth og Sonny så meget fokus som muligt på kørslen, har hun fået en mere ledende rolle.

– Vi kastede os ud i DS3 ved et tilfælde. Sonny har tidligere sponsoreret mig, når jeg har været i udlandet som codriver, og sidenhen fik han også lokket Kenneth til at købe en DS3-racer. Faktisk fik jeg en SMS under en løbsweekend i Østrig, hvor der stod, at nu havde Kenneth valgt at købe en bil. Okay, så var vi ligesom i gang …, husker Jeannette.

Jeannette Kvick har i år valgt at supplere sit vanlige engagement som codriver i rallysporten med jobbet som teamchef i DS3 Cup.

Tre biler
Siden er tiltaget vokset yderligere. En racetrailer er blevet indkøbt, og senest har teamet også anskaffet sig to ekstra biler, der efter planen skal lejes ud til kørere – forhåbentligt for hele sæsonen. Det er i hvert fald tanken bag.

Men Jeannette Kvick har også en anden funktion i teamet – det mentale er som altid vigtigt i motorsporten, og især Kenneth Kolbe har arbejdet med at omstille sig fra rally til banesport over vinteren:
– En god del af det mentale arbejde kan jeg bringe ind fra mine erfaringer med rally og idrætspsykologi, men til syvende og sidst er indstillingen helt afgørende. Kenneth har for nylig været til coaching hos Tommy Schröter også, og her arbejdede han meget på kørestilen. Uanset hvad, er det en kæmpe chance for os begge for at prøve noget nyt i motorsporten, og det er super spændende, forklarer hun.

Udskudt debut
Kolbe-Racing var for nylig med i Italien til test-ugen. Det gav masser af værdifuld træning, men der kom et skår i glæden på førstedagen, da Kenneths motor gik i stykker. Med hjælp fra Insight Racing var bilen dog kørende dagen efter, men det koster desværre en udsat sæsonstart for Kenneth, forklarer Jeannette:
– Det var ikke lige med i planerne, at vi skulle have en ny motor i bilen allerede, men sådan noget sker. Vi har pt to biler til udlejning for sæsonen, og regner med at få Kenneth ud at køre senere.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *