Den svenske juniorserie Renault Clio Junior Cup har i de senere år sendt en del unge talenter videre til blandt andet DS3 Cup. I år er endnu en DS3-racer endt på svenske hænder – denne gang hos 18-årige Linus Holgersson fra Mjölby ved Linköping i Sverige.

Juniorcuppen har i de forgangne to sæsoner givet Linus en god start som bilsportskører. Sidste år gav det en samlet fjerdeplads i det svenske mesterskab, og inden da slog han sine folder i kartingens MKR-klasse i Sverige samt i motocross:

– Jeg har kørt motocross i mange år, men som 13-årig skiftede jeg over til karting. Senest har jeg kørt Clio Junior Cup i 2017 og 2018, og inden da kørte jeg MKR. At det lige bliver DS3 Cup nu, hænger sammen med, at jeg har mange venner, der allerede arbejder med DS3 Cup, og ad den vej fik vi øjnene op for mulighederne. Jeg ville gerne et trin videre i min karriere, og der virker DS3 Cup på alle kanter til at være en god løsning.

Ny, svensk serie

Indførslen af den nye DS3 Cup Sweden, som får premiere med SSK Serien i Sverige i år, har også bidraget til, at valget blev DS3 Cup for Linus Holgersson. Planen er umiddelbart at køre den svenske serie i første omgang, men det er også meningen, at Linus Holgersson kommer til start i nogle af de dansk/skandinaviske afdelinger i år:

– Tanken er, at vi starter med den svenske serie, men vi skal forsøge at få kørt et par danske løb også. Jeg tager uanset hvad førsteåret som et læreår. Jeg glæder mig til at få prøvet bilen og komme ind i det. Vi skal lære en del nyt, og så kommer resten nok næste år, lyder det fra Linus Holgersson. Han glæder sig først og fremmest til at prøve den noget hurtigere bil:

– Clioen gik 150 på toppen, og en DS3’er går 230, så der er ret stor forskel. Og så er en DS3 jo en noget større bil også, så det bliver en anden udfordring at køre den. Men det bliver rigtig godt, det er jeg sikker på!

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *