Med et pænt fremmøde på 14 biler fik mange banket ratrusten af efter en lang vinter, da der mandag var officiel testdag for DS3 Cuppen på FDM Jyllandsringen. Testdagen går forud for næste måneds sæsonpremiere samme sted, når Åbningsløbet finder sted i weekenden den 12-13. maj.

Jørgen Worthmann er tilbage i DS3 Cup til endnu en sæson – med en spritny bil. Foto: Morten Kimer

Med Hankook, der fortsætter som dækleverandør i år, og et stort set uændret teknisk reglement, var der ikke mange nyskabelser at tage højde for. I stedet var manges fokus stift rettet mod at få nogle værdifulde testkilometer i bilerne – en opgave, som for mange lykkedes glimrende.

Svenske Isac Aronsson tager et år mere i den dansk/skandinaviske serie. I år med nye farver på bilen. Foto: Niklas Majgaard

For flere af seriens nye ansigter var testdagen også en kærkommen lejlighed til at få mere erfaring med Jyllandsringens 2300 meter asfalt. Det gjaldt blandt andre Insight Racings nye svenske kører, Anton Bergström. Bergström, som vi allerede har introduceret her på siden, er ny i DS3 Cup, men kommer som sine svenske kolleger med erfaring fra Renault Clio Junior Cup i Sverige.

Seriens andre svenske indslag, Isac Aronsson og Erik Bertilsson er klar til en ny sæson i serien, og fik en del omganges kørsel på dagen, men også lidt tekniske problemer. Isac Aronssons nu orange racer smadrede et drivakselled, og det kostede lidt tid i pitten.

Anton Bergström er ny i Insight Racing. Den 15-årige svensker fik prøvet kræfter med Jyllandsringen, og har i sæsonoptakten også været til test i Italien. Foto: Niklas Majgaard

En anden ny kører er norske Per Andre Støle. Han er skiftet til DS3 Cup fra Norsk GT – det norske svar på Special Saloon. Ham kan I snart møde i et portræt her på siden. Den 28-årige kører fra Lyngdal fik også en del kilometer i bilen – og ikke mindst værdifuld tilvænning til en bil, der er meget anderledes at køre end den hurtige Seat Leon, han hidtil har kørt i hjemlandet.

En del navne, der fortsætter i DS3 Cup i år, var også på plads. Jørgen Worthmann fik de absolut første kilometer i sin helt nybyggede bil, mens også Mads Frederiksen og Kenn Bach fik prøvet materiellet af.

Jesper Thomsø og Jes Knudsen fortsætter i serien – i år med Kolbe Racing. Foto: Morten Kimer

Teknisk kontrollant Michael Christoffersen mødte også op for at svare på spørgsmål. Foto: Niklas Majgaard

Sæsonen begynder i weekenden d. 12-13. maj på Jyllandsringen, når der blændes op for Åbningsløbet. Igen i år dækker vi naturligvis det hele live her på www.ds3cup.dk og på Facebook/Twitter @DS3Cup.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *