15-årige Erik Bertilsson har ligesom sine kolleger allerede et par års erfaring i bilsport fra den svenske Junior Cup, og til i år satser han større end nogensinde ved at skifte til den væsentligt hurtigere DS3 Cup.

Som sagt, så gjort. Der står nu en DS3-racer i garagen, og forberedelserne er i fuld gang for Erik Bertilsson. Han forbereder sig især med simracing, men er også godt i gang med at lære bilen at kende. Den nye racer har hidtil kørt ved en enkelt lejlighed på de unge svenskeres “hjemmebane”, Kinnekulle Ring, hvor også Isac Aronsson og Filip Sandström var i aktion.

Erik forklarer:
“Lige for tiden arbejder vi lidt med teknikken, og vi er ved at få de sidste sponsorer i hus, så vi kan få bilens design på plads. Jeg kører meget simracing sammen med blandt andre Filip, for at udvikle min køreteknik yderligere.”

Erik Bertilsson kommer fra den svenske Junior Cup – denne sæson i DS3 Cup er hans første med løb udenfor Sverige.

Stort spring
For Erik var skiftet fra Junior Cup-racerens 85 hk til den nye bil et stort spring med mange store forskelle. Først og fremmest slicksdæk:

“Det er en hurtig bil, og det er endnu ret uvant for mig at køre med slicks, men det kommer jeg hurtigt efter. DS3’eren er en noget større bil, den er meget hurtigere end de biler, jeg hidtil har kørt, og så bremser den godt. Den er virkelig sjov at køre,” lyder det fra Erik Bertilsson.

Erik vil ikke ud med sit mål i forhold til, hvor han ender i mesterskabet, men ambitionerne er på plads:
“Jeg håber vi får en sjov sæson, hvor vi kan lære en masse med bilen og få nogle gode udfordringer. Jeg ser frem til at lære de for mig nye baner at kende.”