Mads Frederiksen fik en solid start på sæsonens anden afdeling af DS3 Cup, da det på Jyllandsringen blev til pole position i tidtagningen.

Det hele begyndte ellers, hvor feltet slap for lige godt en måned siden ved sæsonpremieren på Rudskogen. Thomas Faraas vandt ved den lejlighed begge heats, og den erfarne nordmand lagde da også fra land i et højt tempo og indledte med en 1.18.4-tid.

Banen blev kort før de 20 minutters kvalifikation ramt af en smule regn, og derfor så man hurtigt tiderne blive meget bedre.

Thomas Faraas satte pace fra starten, men måtte til slut se sig slået af Mads Frederiksen. Foto: Morten Kimer

Kenn Bach lagde ud i samme tempo som Faraas, men efter nogle minutter var det i stedet Thomas Faraas’ unge protegé, Knut Eirik Knudsen, der satte sig i front.

TF Motorsports satsning på to biler i år ser ud til at have båret frugt, for farten var i hvert fald god i kvalifikationen, og Knudsens tid, 1.18.1, holdt da også et pænt stykke ind i tidtagningen, og han forbedrede sig løbende til at køre 1.17-tider.

Knudsen fik følgeskab af Kristian Moe Sætheren, som manglede lige under en tiendedel af et sekund på pole position.

Jacob Sevel måtte se kvalifikationen løbe helt ud i sandet – en knækket støddæmper blev meget dyr for Sevel, der starter som nummer 14 i eftermiddag. Foto: Morten Kimer

Mads Frederiksen slog til

Mod de 20 minutters afslutning begyndte det dog at vende. Mads Frederiksen og MF Racing satsede sent, men det gav pote – banen var god, og Frederiksen kvitterede med årets første pole position i tiden 1.17.576, hvilket holdt helt til mål.

Thomas Faraas landede på P2, mens en stærkt kørende Knut Eirik Knudsen endte som treer. Han starter foran Kristian Sætheren på fjerdepladsen, mens nummer fem og seks blev Eric Nilsson og Kenn Bach.

Anton Bergstrøm, Erik Bertilsson, Isac Aronsson og Jakko Louhi runder top 10 af.

Knut Eirik Knudsen blev en af dagens store overraskelser – den unge nordmand har virkelig fundet farten med sit nye team.

I feltets anden ende blev en teknisk defekt enddog særdeles dyr for mesterskabets aktuelle treer, Jacob Sevel Andersen. Sevel, der er debutant i DS3 Cup og åbnede sæsonen med en rigtig flot weekend på Rudskogen, måtte kapitulere efter bare to omgange af kvalifikationen. En knækket støddæmper var årsagen, og en noget utaknemlig 14. plads blev udfaldet.

1. heat køres klokken 17.35 og kan følges live i tekst på Twitter: www.twitter.com/ds3cup.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *