Vejrguderne startede ellers lørdagen på Jyllandsringen med masser af solskin og en noget kølig bane, men sådan gik det langt fra i kvalifikationen til Åbningsløbet. Her kunne Jacob Mathiassen efter en større kamp med elementerne, en del safetycars og masser af dug sætte dagens hurtigste tid – og dermed starter han fra pole position i løbet, der begynder 17.25 i dag.

Den 20 minutter lange kvalifikation begyndte med, at Mathiassen og en af DS3 Cuppens nye ansigter, Andreas Top, satte de hurtigste tider. Kort efter blev kvalifikationen afbrudt af gule flag, inden Andreas Top forbedrede sin tid, da det hele blev givet frit igen.

På dette tidspunkt markerede feltets norske kørere sig også i den spidse ende af feltet. Karin Elise Fossen var kortvarigt oppe på tredjebedste tid, selvom hun helt missede morgenens træning. Også Marcus Påverud var tidligt fremme i feltet med 5. hurtigste tid, lige efter svenske Emrik Smedberg på 4. bedste tid. Efter flere afbrydelser, der blandt andet kostede Louise Frost, Jesper Ternvalt, Jonas Lynge og Karin Elise Fossen deres videre deltagelse i kvalifikationen, kunne Andreas Top se sin tid blive slået af Marcus Påverud, mens ingen kunne følge Jacob Mathiassen.

Startrækkefølgen bliver derfor som følger:

www.raceresult.dk

www.raceresult.dk

Foto: Morten Kimer

Kø til kvalifikationen Foto: Morten Kimer

Det sagde de efter kvalifikationen:

Jacob Mathiassen, P1:
– Det var okay. Jeg var heldig at få en god omgang uden safetycar, men det var svært at køre derude, for min forrude duggede helt vildt. Nu skal jeg bare fremad. Jeg vil gerne have så mange point som muligt, og farten ser ud til at være der, siger han.

Marcus Påverud, P2:
– Det går ret godt lige nu. Kvalifikationen var svær, fordi der var så mange afbrydelser, men jeg fik mig en god, flyvende omgang til at sætte tiden på, og jeg fik lige den position, jeg gik efter. Nu vil jeg forsøge at holde placeringen ind i T1, og så må vi se, om det er til at fange Jacob, forklarer den norske kører.

Andreas Top, P3:
– Jeg har altid været glad for at køre i regn, så det var fint, men vi mangler stadig en del erfaring med Citroën DS3’eren. Derfor er P3 også et resultat, vi er ganske tilfredse med. Jeg er lidt nervøs for starten på heat 1, men jeg tror, det går. Vi håber på lidt mere regn, lyder det fra Andreas Top.

Foto: Morten Kimer

Andreas Top har godt med fart i raceren denne weekend – og håber på mere regn i eftermiddag. Foto: Morten Kimer