Vejret blev på mange måder en afgørende faktor for årets tredje afdeling af DS3 Cup, som blev kørt på Padborg Park.

Regnvejr lørdag og tørt søndag – der var brug for flere opsætninger på Padborg Park, hvilket Mads Frederiksen samlet set trak sig bedst ud af. Østjyden formåede nemlig at følge sine to podiepladser fra Jyllandsringen op i det sønderjyske.

I lørdagens svære og regnplagede kvalifikation satte Frederiksen nemlig alle til vægs og tog pole position foran Eric Nilsson og Mads E. Hansen. Vejret spillede mange kørere et puds, og der var derfor en del forskydninger i tabellen, hvor Jacob Sevel var fjerdehurtigst, mens seriens aktuelle førende, Thomas Faraas og Kenn Bach havnede som henholdsvis nummer ni og 11.

I 1. heat tog Mads Frederiksen teten fra pole position og holdt den helt til mål mens både Faraas og Bach måtte ud at kæmpe for sagen nede i bunden af feltet. Missionen lykkedes – sådan da – for de to, for mens Mads Frederiksen stak af og tog årets første sejr – fulgt af Jacob Sevel – så blev det Faraas på tredjepladsen og Kenn Bach på fjerdepladsen.

Kristian Sætheren nærmede sig top seks i første heat, men det blev ikke. Foto: Morten Kimer

Thomas Faraas forklarer dog, at hans tider dykkede til sidst i heat 1:
– Vi var hurtige i første halvdel som planlagt, men jeg mistede fart hen mod slutningen og kunne derfor ikke kæmpe med om sejren til sidst.

Top seks blev afrundet af Mads E. Hansen og Erik Bertilsson, mens Kristian Moe Sætheren, Eric Nilsson, Jaakko Louhi og Jostein Kongsgård afrunder top 10. Sætheren stod i øvrigt bag heatets hurtigste omgang, og var mod slutningen tæt på at kunne nappe sjettepladsen – men nordmanden måtte tage til takke med syvendepladsen.

Kenn Bach måtte jagte i heat 1, men i finaleheatet var det nordjyden, der tog føringen og blev der. Foto: Morten Kimer

Bachs triumf

Med en vendt grid til finalen, hvor de seks bedste bytter plads, var der således lagt op til masser af spændende dueller. Kenn Bach og Thomas Faraas kom her klart bedst fra start fra 3. og 4. position, mens Mads E. Hansen måtte se sig passeret efter at have startet på pole position.

Bach lagde sig i front og blev der helt til flaget, hvor han kunne indkassere sin første løbssejr i DS3 Cup foran Thomas Faraas. Mads Frederiksen kronede en solid weekend med en tredjeplads, mens Kristian Moe Sætheren, Eric Nilsson og Knut Eirik Knudsen afrunder top seks.

Weekendens noget blandede vejr indbød tydeligt til dueller, og det gik ikke ubemærket hen på Padborg Park:
– Det var en fantastisk løbsweekend. Kørerne var ude i det værst tænkelige vejr i kvalifikationen, og jeg synes som promotor at det var meget sjovt lige at få mikset feltet lidt rundt. Det skinner hurtigt igennem, hvem der er dygtige i regnvejr. Vi havde noget sindssygt godt ræs hele søndag, og der blev virkelig byttet pladser til trods for, at Padborg Park godt kan være en bane, hvor feltet hurtigt finder sin plads. Vi fik sågar ros af arrangørerne for at have leveret noget godt ræs, så det er jeg enormt tilfreds med, lyder det fra promotor Martin Jensen.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *