Lad os starte med det vigtigste – alle 11 kørere, der var indblandet i det store sammenstød, som lørdag ramte DS3 Cup-heatet ved Grand Prix Danmark, er uskadte. Det står klart, efter Thomas Faraas’ mekaniker, Thomas Myhre har sendt en hilsen ud fra hospitalet om, at den norske kører er okay, og at han intet brækkede ved det store crash.

De ti resterende blev meldt ok umiddelbart efter uheldet lørdag eftermiddag.

Meldingen er, at der køres løb søndag med de biler, der bliver klar. En stribe deltagere har fået tilladelse til at tage deres biler udenfor området med henblik på at reparere dem hjemme på værkstederne.

I henhold til reglementet er der uddelt point til de biler, der krydsede stregen efter det røde flag blev givet. Det betyder, at Knut Eirik Knudsen er anført som heatets vinder, mens Jaakko Louhi og Kenn Bach modtager 20 og 17 point respektivt.

Reglerne omkring rødt flag er som følger:

56.303 Rødt flag Hvis der er afviklet under 2 omgange køres et nyt heat med samme startopstilling. Hvis der er afviklet 2 omgange eller mere startes der med samme placering som ved sidste passage af målstregen inden rødflagningen. Løbet genstartes efter safetycar. Løbsledelsen kan vælge at standse bilerne på banen mens rydning pågår for efterfølgende genstart. I dette tilfælde er det omgangen før rødt flag der betragtes som resultat. Resultatet er dermed den rækkefølge, bilerne kom over målstregen omgangen før, der blev rødflaget. Biler der ikke kan køre ved egen kraft, når der bliver flaget rødt, betragtes som udgået.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *