Der har været stor udskiftning i feltet i DS3 Cuppen til 2017, hvilket var med til at gøre kvalifikationen til årets første løb, Åbningsløbet, til en actionpakket fornøjelse.

Den meget erfarne kører Tommy Nygaard er ny i serien, men viste fra første omgang, at den rød-hvide bil fra Ikast-teamet er en satsning, man skal tage seriøst. Nygaard holdt godt fast i feltets helt spidse ende, men midtjyden måtte i sidste ende se sig slået med en hundrededel af et sekund af en anden ny kører i DS3 Cup – nemlig Morten Jespersen.

Jespersen fandt de sidste marginaler mod slutningen af kvalifikationen, der blev kørt i solskin, men med truende skyer i nærheden.

Tommy Nygaard var ikke mange centimeter fra pole position i sin første optræden i DS3 Cup. Foto: Kimers Foto / Morten Kimer

Gamle kendinge hænger på
Flere kørere havde en svær start på Åbningsløbet, da lørdagens enkelte træningspas aldrig rigtigt blev en succes. Det gjaldt især for Kenn Bach, der fik koblingsproblemer og derfor fik meget begrænset køretid. Det holdt dog ikke aalborgenseren fra at satse godt i kvalifikationen – og det med stor succes, for Bach endte i tredjehurtigste tid med 1.18.020 – en lille tiendedel fra Morten Jespersens pole position.

Malthe Büttner fra ROED Performance starter sit første løb i DS3 Cup fra fjerde position, mens DS3-veteranen Jørgen Worthmann tager hul på sæsonen fra femtepladsen.

Jørgen Worthmann starter fra femte position, når søndagens 1. heat sættes i gang. Foto: Kimers Foto / Morten Kimer

Det sagde de efter kvalifikationen:

Morten Jespersen, pole position:
– Det er vist godkendt at starte forrest. Kvalifikationen har aldrig rigtig været min spidskompetence. Vores mål var egentligt at sætte bilen i top 3, for så ville vi have noget at arbejde med i morgen, så det er over al forventning. Jeg føler, at der er endnu mere i bilen, så jeg ser frem til at få løbet i gang.

Tommy Nygaard, P2:
– Jeg ville gerne have været foran Morten, men jeg tror, vi får nogle gode dueller. Vi skal lære bilen endnu bedre at kende, og så skal de sidste hundrededele også nok komme. Her er god stemning, og jeg tror vi får en fed sæson – det er rart, at der er så mange med.

Kenn Bach, P3:
– Efter alt gik galt for mig i træningen, så måtte jeg forsøge at glemme det. Synes jeg fik timet det hele ret godt, og fik mig placeret fornuftigt på banen til at sætte tiden, da dækkene var bedst. Er godt tilfreds med at have indersporet i morgen, og jeg må prøve at komme godt med fra start – det bliver vildt tæt i toppen.

Malthe Büttner, P4:
– Jeg er godt tilfreds med at starte firer. Banen var ret glat til træningen, så jeg fik ikke meget ud af det, men det er meget positivt, at farten er her nu.

Filip Sandström tog syvendebedste tid i 1.18.296. De 11 hurtigste er indenfor et sekund. Foto: Kimers Foto / Morten Kimer

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *