Mens det på Ring Djursland i juni skete i perfekt sommervejr, var det anderledes overskyet over FDM Jyllandsringen ved dagens løb. Heldigvis holdt det tørt, og de håbefulde kørere i Danmarks tætteste mærkeklasse gjorde bestemt deres til at underholde publikum ved Grand Prix Danmark.

Karin Elise Fossen måtte kæmpe hårdt om sejren med Emrik Smedberg. Foto: Morten Kimer

Karin Elise Fossen måtte kæmpe hårdt om sejren med Emrik Smedberg. Foto: Morten Kimer

Fossen fik med gårsdagens sjetteplads pole position foran Rune Staudt, Emrik Smedberg, Marcus Påverud, Jørgen Worthmann og lørdagens sejrherre Jacob Mathiassen.
Det udnyttede Karin Elise Fossen til at skabe grundlaget for sejr – en god og ren start sendte hende først gennem første sving, mens det var mere rodet nede bagved. Marcus Påverud kom ikke rigtigt godt afsted fra fjerde startposition, og blev indblandet i et større sammenstød på vejen ud af andet sving. Det norske talent holdt dog bilen kørende, men flere biler var indblandet. Det gik blandt andet ud over Kenn Bach, der endte sin søndag i gruset, og Andreas Top, der fik skadet sin bil så meget, at han ikke kunne fortsætte. Jørgen Worthmann lå foran alt dette, men mistede hele forkofangeren, og siden gik bilen i nødprogram, hvilket kostede alle chancer for sønderjyden, der ellers tog andenpladsen i lørdagens løb.

Sammenstødet i starten gik ud over Jørgen Worthmann, som med en teknisk defekt aldrig kom i nærheden af at fortsætte de gode takter fra lørdag. Foto: Morten Kimer

Sammenstødet i starten gik ud over Jørgen Worthmann, som med en teknisk defekt aldrig kom i nærheden af at fortsætte de gode takter fra lørdag. Foto: Morten Kimer

Sammenstødene sendte banens safetycar i aktion, og gav et lille opbrud i løbet. Ved genstarten kom Karin Elise Fossen igen godt fra land, men hun kunne ikke hægte Emrik Smedberg af på andenpladsen. Svenskeren holdt sit pres, mens en anden god duel opstod bag dem. Her var Jacob Mathiassen godt på vej frem, og kæmpede hårdt med Rune Staudt om tredjepladsen. Til sidst lykkedes det Mathiassen at passere sin nordjyske konkurrent med en nydelig manøvre i Hesteskoen.
Staudt kunne ikke hænge på, da Mathiassen satte jagten ind på de førende. Han nåede aldrig helt frem til et angreb på føringen, men det lykkedes ham at fange Emrik Smedberg. Igen blev Hesteskoen på Jyllandsringen afgørende, for efter et fint forsøg efter start/mål var setuppet på plads, og Smedberg måtte se sig passeret på publikumslangsiden.

Rune Staudt kæmpede hårdt, men måtte give fortabt til Jacob Mathiassen til sidst. Foto: Morten Kimer

Rune Staudt kæmpede hårdt, men måtte give fortabt til Jacob Mathiassen til sidst. Foto: Morten Kimer

Mod slutningen kæmpede også Marcus Påverud sig frem i rækkerne, og kunne slutte på en femteplads efter at have været allerbagest.

Karin Elise Fossen, vinder løb 2:

– Det var mega hårdt. Jeg er vildt glad for, at jeg kunne klare det her, for der er virkelig hård konkurrence i feltet. Starten var helt afgørende, og jeg fik heldigvis en god start. Nu er det Rudskogen næste gang. Jeg har ikke kørt ret meget der, men det er en cool bane, og jeg tror, vi får nogle gode kampe der.

Jacob Mathiassen, P2:

– Det lykkedes at få godt med point med herfra, hvilket jeg er godt tilfreds med. Jeg fik en god start og nappede to pladser på det, men der var lidt roderi i sving 2, og Jørgen ramte mig vist lidt. Den efterfølgende safetycar hindrede mit løb lidt, for jeg manglede lige en omgang i at kunne sætte et angreb ind på Karin. Men vi fik gode point, og det er vigtigst.

Emrik Smedberg, P3

– Jeg er ganske tilfreds. Fik en fornuftig start og blev heldigvis ikke ramt i sving to. Mathiassen stressede mig en del og kom forbi til sidst, men jeg er stadig godt tilfreds med weekendens resultater. Jeg må se, om der er mere at byde på i Norge næste weekend – vi er i hvert fald klar.

Rune Staudt, P4:

– Jacob Mathiassen kørte virkelig stærkt bag mig, så jeg måtte virkelig kæmpe. Det var faktisk lidt en fortsættelse af i går, for da manglede jeg også pace til at gøre andet end at køre defensivt. Holdt ham godt nede, men til sidst fandt han en vej forbi. Forsøgte at hænge på ham, men det var ikke til. Alt i alt er jeg godt tilfreds med en fjerdeplads – det skal man ikke kimse af med en helt ny bil og så videre.