Det bliver med en norsk kører forrest, når der 12.50 i dag sættes gang i weekendens første heat i DS3 Cup på Rudskogen Motorsenter i Norge. Det blev udfaldet af kvalifikationen, hvor en lidt køligere bane og lufttemperatur gav de forskellige teams nogle særdeles skarpe tider.

I længere tid så det ellers ud til, at vi skulle have en svensk kører på pole position, for Eric Nilsson satte tidligt en meget konkurrencedygtig tid på 1.38.550, som også endte med at blive hans bedste tid.

Eric Nilsson har fået god fart i bilen, og svenskeren leverede da også et godt resultat i kvalifikationen. Nilsson starter som nummer tre. Foto: Niklas Majgaard

Mod slutningen blev der dog forbedret fra to køreres side – først satte Thomas Faraas pole-tiden i 1.38.096, som Jonas Lynge kort efter fulgte op med 1.38.481.

En god nyhed for Faraas, der langt fra har haft tur i den i årets serie. De første to løbsweekender blev præget af tekniske problemer, og op til weekendens løb i Norge har det lille team arbejdet på højtryk for at montere en ny motor i bilen.

Rudskogen var lidt køligere i morgenens kvalifikation – det fik tiderne til at blive enormt hurtige. Foto: Morten Kimer

Tredjehurtigst blev Eric Nilsson, fulgt af Kristian Moe Sætheren. Kenn Bach starter som nummer fem og Mads Frederiksen fik sjettebedste tid. Top otte afrundes af Per André Støle og Anton Bergström.

Det sagde de efter kvalifikationen:

Thomas Faraas, pole position:
– Vi håbede på et godt resultat her, for bilen kører langt om længe godt. Rudskogen er faktisk en bane, som jeg ikke har kørt ret meget på, så for så vidt er det en smule overraskende. Uanset hvad, så fik vi det hele til at fungere godt, og jeg ser frem til løbet.

Jonas Lynge, P2:
– Jeg prøvede at undgå trafik ved at køre sent ud, men det klappede ikke helt for os. Jeg manglede varme i bagdækkene og havde en snurretur på første forsøg – men til sidst fik jeg det hele til at køre. Nu tager vi den herfra – målet er, at der skal point hjem.

Eric Nilsson, P3:
– Det hele lykkedes for os her. Vi er meget tilfredse med, at bilen virker som den skal, og at vi er med helt fremme, hvor vi gerne vil være. Nu håber vi på et godt løb.

Dagens løb kan følges på livestream via www.facebook.com/ds3cup. Første løb køres 12.50, mens det andet sættes i gang 16.30.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *