Norge får en ny kører på gridden i årets DS3 Cup, når Jan Henning Kleiv får debut på asfalten. Jan Henning Kleiv har efterhånden et par sæsoner i bagagen fra rallycross, men banesport er helt nyt for nordmanden – som samtidigt ikke bliver den eneste, der skifter løst underlag ud med asfalt.

Også danske CMD Motorsport har udvidet teamet til to biler, og her er rallykører Nicolai Baltzer Jensen også klar til at prøve kræfter med en helt ny motorsportsudfordring.

Jan Henning Kleiv er på plads med eget team i form af Nordbohus Racing. Det hele kom i stand takket være stærke kræfter, som vi allerede har set i DS3 Cuppen før – for i rallycrossdagene havde Jan Henning Kleiv nemlig Thomas Myhre Hansen som mekaniker – og netop Myhre Hansen har også lang erfaring i DS3 Cup, hvor han var med til at føre Thomas Faraas til det samlede mesterskab og NEZ-titlen. Han foreslog DS3 Cup, og resten er historie, fortæller Jan Henning Kleiv:

– Jeg er 49 og har ikke tidligere erfaringer med banesport – men jeg har altid drømt om at køre ræs. Jeg har kørt rallycross fra 2017 til 2019 i det norske mesterskab, og har over årene nået at køre 11 løb.

Jan Henning Kleiv kommer fra et par sæsoner i rallycross. Nu prøver han for første gang kræfter med banesporten. Foto: Nordbohus Racing

Jan Henning Kleivs run med rallycross nåede desværre en uheldig ende sidste år. Et stort crash blev et kedeligt vendepunkt:

– Desværre blev jeg afbrudt af et stort crash, som kostede en bil og kostede mig en del skader. Som resultat har jeg haft problemer med mine hænder i næsten ni måneder, og jeg brækkede også fem ribben ved uheldet dengang. Tilbage på banen fik jeg til gengæld ikke den gode følelse, som jeg havde med den gamle bil – og derfor har jeg valgt, at det er tid for at prøve dette i stedet, forklarer han.

Nordbohus Racing og Jan Henning Kleiv har indtil videre fået et par træningspas hjemme i Norge, mens sæsonstarten har ladet vente på sig. Foto: Nordbohus Racing
Foto: Nordbohus Racing

Coronakaos

Det er ingen hemmelighed at også DS3 Cuppens sæson blev afbrudt godt og grundigt af coronavirus – men efter alt at dømme ser det ud til, at vi kører den 20-21. juni. Det har til gengæld givet det norske hold mulighed for at få lidt testkilometer ind, og Jan Henning Kleivs forventning er, at det bliver en lærerig sæson:

– Jeg har solgt min rallycrossbil og vi har bygget en DS3’er op i stedet. Bilen har tidligere været norskejet af Terje Skretteberg og før det, Heidi Frydenhaug. Hvordan det hele går i år bliver svært at spå om, men jeg tager sæsonen her for at blive dus med bilen og forventer nogle lærerige og spændende løb i det her racingmiljø, som Thomas anbefaler på det stærkeste. Det miljø glæder jeg mig til at blive en del af, forklarer han.

Nordbohus Racing deler telt med en anden norsk kører i form af Knut Eirik Knudsen i år.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *