Jonas Lynge kronede søndag en suveræn 2017-sæson med det samlede mesterskab i DS3 Cup, efter han vandt finaleløbet fra femte startposition. Nordjyden sikrede sig tilbage i september den nordiske titel i FIA’s North European Zone-mesterskab, og nu kan Lynge så også føje titlen Danmarksmester til sit CV.

Efter Morten Jespersen med teknisk defekt i 1. heat udspillede sin rolle i mesterskabet, stod duellen mellem Jonas Lynge og Filip Sandström. Da svenskeren vandt 1. heat – fulgt af Jonas Lynge, startede de to som nummer fem og seks i finalen.
Foran dem stod kampen om årets samlede fjerdeplads. Mads Frederiksen var på pole position, og skulle hente fem point på Louise Frost for at sikre fjerdepladsen. Frost startede som nummer to – fulgt af Kenn Bach, der også kæmpede med om den samlede fjerdeplads.

Mads Frederiksen kom godt fra start, men føringen var ikke til at holde. Til gengæld endte østjyden sæsonen med årets bedste løbsresultat. Foto: Morten Kimer.

Mads Frederiksen kom godt fra start, og lavede et pænt forspring fra start, men fik i løbet af et par omgange følgeskab af Jonas Lynge, som fandt vej forbi Jørgen Worthmann og sidenhen Louise Frost i en meget sen indbremsning på publikumslangsiden. Kenn Bach kom også godt fra start, og holdt længe på andenpladsen, men kunne ikke holde Jonas Lynge tilbage. Den kamp lukkede Louise Frost ind i duellen igen – og de to havde en god duel, der dog endte, da Louise Frost først faldt en smule tilbage, og siden satsede Filip Sandström hårdt for at overhale hende. Det endte i et sammenstød, men begge biler kunne køre videre.

Jonas Lynge kunne siden tage det ternede flag med en komfortabel føring foran Mads Frederiksen og Kenn Bach. Jørgen Worthmann blev nummer fire foran Sonny Nielsen og Louise Frost. Syvendepladsen gik til Filip Sandström, mens Jesper Thomsø kørte sæsonens absolut bedste heat og blev nummer otte. Heidi Frydenhaug og Isac Aronsson runder top ti af.

Årets sidste podie – Jonas Lynge vinder foran Mads Frederiksen og Kenn Bach. Foto: Niklas Majgaard

Det resultat betyder, at Jonas Lynge er mester foran Filip Sandström og Morten Jespersen, da Jespersen ikke stillede op i sidste heat.
Andenpladsen i finalen var lige nøjagtigt ikke nok til at sikre Mads Frederiksen den samlede fjerdeplads – Kenn Bach fik den med en difference på bare ét point. Samtidigt står det klart, at Kenn Bach er mester i Petronas Cup for kørere over 40 år.

Filip Sandström fik ikke det samlede mesterskab, men er til gengæld ny U21-mester, svensk mester og vandt desuden Rookie-mesterskabet.
Årets norske mesterskab blev en kamp mellem Heidi Frydenhaug og Kristian Moe Sætheren. Frydenhaug førte det meste af sæsonen, men måtte til sidst se sig slået på målstregen af Kristian Moe Sætheren.

Insight Racings Kenn Bach og Louise Frost kæmpede længe om den samlede fjerdeplads i mesterskabet. Den endte hos Kenn Bach. Foto: Morten Kimer

Efter finalen
Jonas Lynge, vinder:
– Jeg fik lukket sæsonen ned på den bedst mulige måde – det var virkelig fint. Jeg fik en god start, og det lykkedes mig hurtigt at komme op gennem feltet, men det var nervepirrende at vide, bilen skulle helt hjem for at få mesterskabet. Uanset hvad, så synes jeg, at alle deltagere i DS3 Cup har vist klassens potentiale – det har på ingen måde været nemt at køre det her mesterskab i hus.

Mads Frederiksen, P2:
– Det var perfekt at få sluttet sæsonen ordentligt af med en tur på podiet. Vi har haft en del nedture og problemer sæsonen igennem, så det var en virkelig god fornemmelse at kunne ende det sådan her. Vi har helt afgjort fået mere erfaring med bilen, og jeg satser på, at vi er tilbage næste år.

Kenn Bach, P3:
– Hele året har jeg haft det problem, at gode startpositioner aldrig rigtig blev vekslet til et løbsresultat. Men i dag fik jeg det endelig til at lykkes. Jeg er enormt glad, og har faktisk nået alle mine sæsonmål i 2017.

Filip Sandström, P7 og samlet sølvvinder:
– Jeg kunne ikke gøre så meget derude i finalen. Lynge var vildt hurtig hele vejen, mens jeg efter en okay start begyndte at miste lidt grip. Sidenhen spandt jeg af banen i duellen med Louise, og så var mesterskabsmuligheden væk. Jeg tager dog meget tilfreds herfra. At tage en samlet andenplads i min første sæson i klassen er et fremragende resultat!

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *