Jacob Mathiassen fuldendte sit gode udgangspunkt med en sejr i sæsonens første heat af Citroën DS3 Cup. Hele lørdagen på Jyllandsringen vil ganske givet gå over i historien for sit fuldstændigt uforudsigelige vejrlig. Fra høj sol og tørvejr om morgenen til en regulær mini-snestorm om eftermiddagen – lørdag havde stort set det hele.

Fra pole fik hobrogenseren en god start og skød frem i feltet, skarpt forfulgt af Jørgen Worthmann, der med en suveræn start sprang fra 4. startposition til en andenplads, da feltet gik ud af andet sving. Fra 2. startposition fik den bedst kvalificerende norske kører, Marcus Påverud, ikke det maksimale ud af sin gode kvalifikation, men holdt sig til i top fire, ligesom DS3-debutanten Andreas Top i øvrigt fravristede Worthmann andenpladsen og længe lignede en skarp udfordrer til Jacob Mathiassen.

Foto: Niklas Majgaard

Foto: Niklas Majgaard

Svære vejrforhold
Regnen tog kort inde i løbet til i styrke, og den fugtige bane sendte Jørn Vestergaard en tur i sandet, hvilket sendte løbets første safetycar i spil. Da løbet senere blev frigivet, var særligt Andreas Top tæt på at kunne sætte et afgørende angreb ind på Mathiassen, der dog svarede igen og holdt placeringen. På dette tidspunkt er der godt ni minutter igen, og regnen bliver til et reelt snevejr. Med en ny safetycarperiode lignede det en afgørelse, men løbet blev givet frit til sidst.

Jacob Mathiassen fører an ud på langsiden, skarpt forfulgt af Andreas Top, Marcus Påverud, Jørgen Worthmann og Erkka Lindstedt, da sidstnævnte rammer Andreas Top på vej ind i første sving. Ulykken er så stor, at finnens bil ender på taget, mens Andreas Top får et særdeles ærgerligt punktum for sit første løb i klassen. Også Marcus Påverud ender i sandet, men dog uden materielle skader, mens Mathiassen kunne tage det ternede flag foran Jørgen Worthmann, Rune Staudt og Jonas Lynge. Andreas Nesset blev med en femteplads dagens bedste norske kører.

Foto: Niklas Majgaard

Foto: Niklas Majgaard

Det sagde de efter løbet:

Jacob Mathiassen, vinder af heat 1:
– Jeg var utroligt heldig med safetycarperioderne. Min forrude duggede helt vildt, så jeg havde det ikke ligefrem let. Jeg er super glad og yderst tilfreds med at stå her med maksimumpoint, men det var en træls slutning på løbet, at det skulle ende med to smadrede biler – det skulle have endt under safetycar, for det var en regulær snestorm derude, fastslår lørdagens vinder af Citroën DS3 Cup.

Jørgen Worthmann, P2:
– Der var mange safetycars, så det var noget af et hektisk løb. Heldigvis trak jeg godt til højre ved den sidste frigivelse, for min plan var, at jeg gerne ville skære inden om de andre. Desværre endte de med at køre hinanden af, hvilket jeg synes, er en meget uheldig måde at slutte et ellers godt racerløb på. Andenpladsen er jeg naturligvis godt tilfreds med, det er gode point, lyder det fra Jørgen Worthmann.

Marcus Påverud, DNF:
– Det var en vild afslutning. På en måde var det både heldigt og uheldigt for mig. Heldigt, at jeg ikke smadrede bilen, men uheldigt at miste en potentiel podieplacering på den måde – og uheldigt, at de andre crashede sådan. Jeg så virkelig ingenting, men pludselig kom der en bil flyvende forbi mig, og der var jo ingen sigtbarhed. Jeg følte ellers, at jeg havde god fart i bilen, og jeg havde en god jagt på Jacob, så det er lidt en blandet fornemmelse, jeg står med nu, forklarer den norske kører.

Du kan se weekendens andet løb fra Jyllandsringen i morgen, søndag, klokken 15.10. Det sendes også på TV2 Sport.