For nylig landede der en DS3-racer i garagen hjemme hos Isac Aronsson og hans far Daniel i Långarsjö nær Kalmar, Sverige. Forberedelserne er allerede i fuld gang for 14-årige Isac, som i de forgangne sæsoner har slået sine folder i den hjemlige Renault Junior Cup under SSK. Her kan man nemlig køre banerace, selvom man ikke er fyldt 14 år. Isac nåede to sæsoner i serien, hvor 2016 med en samlet tredjeplads i det svenske mesterskab blev den bedste.

Isac tog licensen som 12-årig efter nogle år i karting, og skiftet til biler var herefter en realitet.
– Jeg har valgt DS3 Cup, fordi det virker til at være en god klasse at udvikle sig i som kører. Vi stod i den situation, at jeg fortsat er for ung til at skifte videre til en passende klasse fra Junior Cup, men dette var heldigvis en god mulighed for mig, forklarer Isac.

Isac har i de seneste sæsoner kørt i den svenske Junior Cup, hvor alle bilerne er de samme 1,4 liters Renault Clio mk1. Foto: Isacsracing.se.

Sæsonforberedelser

Lige nu er der fuld gang i sæsonforberedelserne hjemme i garagen, hvor det hele handler om at lære den nye bil lidt bedre at kende. Og så er hovedpersonen selv gået i skarp træning:
– Jeg forbereder mig personligt på sæsonen ved at træne, og så spiller jeg enormt meget innebandy, bedre kendt som floorball på dansk, for at holde fysikken i top, forklarer han og fortsætter til sæsonens ambitioner i det svenske team:

– Mit mål for sæsonen er at jagte en plads i top fem, men det kan godt blive svært i en for mig ny bil og i min første sæson i klassen, forklarer Isac Aronsson.

Vi ser frem til at se, hvad Isac Aronsson kan udrette i DS3 Cup. Velkommen til!