Årets første danske løb står for døren, og den kommende weekend går det løs på Jyllandsringen til Juniløbet. Løbsweekenden har et af de tættest pakkede danske løbsprogrammer i år, så er der nok at se til – også i DS3 Cup, hvor årets første afdeling på Rudskogen i Norge dels sendte solide mesterskabspoint til et par kørere, som var at regne som potentielle favoritter – men det var også to norske løb, der med tekniske defekter og sort uheld var med til at vende op og ned på det tidlige styrkeforhold i klassen.

Derfor bliver det spændende at se, om alle har fundet godt pace til Jyllandsringen.

Helt i spidsen finder vi Thomas Faraas, som lagde enormt hårdt ud på hjemmebanen i Norge. Faraas vandt nemlig begge heats og var i det hele taget stærkt kørende – men den erfarne nordmand har al mulig grund til at kigge sig over skulderen.

Thomas Faraas fik klart den bedste sæsonstart i Norge.

Nummer to og tre i tabellen havde også en fornuftig norsk weekend, men begge er bedre kendt på Jyllandsringen og har ganske givet noget i ærmet til den kommende weekend. Det er Kenn Bach, som kæmpede hårdt for sagen i Norge og måtte tage til takke med to andenpladser i Norge, mens DS3 Cup-debutanten Jacob Sevel over weekenden fandt formen og rundede af med en tredjeplads i finalen. Her bliver det spændende at se, hvad midtjyden kan på mere hjemlig asfalt.

Umiddelbart bag de tre frontrunners er udgangspunktet også særdeles tæt. Erik Bertilsson og Mads Frederiksen kæmpede en del i Norge og ligger meget tæt i den samlede stilling, hvor også Thomas Faraas’ protegé, Knut Eirik Knudsen, kom godt fra start på hjemmebanen i Norge.

To kørere, der derimod ikke rigtigt fandt melodien i Norge trods de normalt plejer at være ganske konkurrencedygtige, er Kristian Moe Sætheren og Eric Nilsson. En elektrisk fejl stjal et ellers lovende første heat fra Kristian Moe Sætheren, som måtte se masser af mesterskabspoint forsvinde inden sæsonens første løb overhovedet var kørt til ende. Meget bedre gik det ikke just hos Eric Nilsson. Nilsson og resten af teamet fra Osby i Sverige kæmpede meget med tekniske problemer hele weekenden på Rudskogen. Det endte også med at blive dyrt for svenskeren.

Tidsplan:

Lørdag:
08.25 – Førermøde
09.30-09.50 – Fri træning (20 min)
13.20-13.40 – Kvalifikation
17.35-17.55 – Race 1

Søndag:

16.15-16.35 – Race 2

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *