Det var på mange måder ikke at se, at det er godt et halvandet år siden DS3 Cuppen sidst har kørt et løb for alvor – for seriens varemærke – den tætte fight – bestod i 2021-premieren på Ring Djursland.

Mens rejserestriktioner stadig holder en del af det nordiske felt i garagerne, så har de danske kørere samt svenske Anton Bergström og norske Niklas Abrahamsen taget turen til sæsonpremieren på Ring Djursland. I alt syv kørere. Og her endte det i en suveræn første sejr til 2019’s danske mester og generelle toer i mesterskabet, Jacob Sevel.

Nicolai Jensen er ny mand hos CMD Motorsport og gjorde en god figur i sit første løb på bane – og første omgange på Ring Djursland. Foto: Kim Gripping

CMD Motorsport-køreren tog pole position og pladsen i spids gav Sevel aldrig slip på. Til gengæld var der fight fra start til slut om resten af podiet. Magnus Taulborg kom godt fra land fra 2. startposition og slog sammen med Sevel et tidligt hul, mens Anton Bergström efter en teknisk defekt i kvalifikationen fik en fantastisk start fra syvendepladsen. Svenskeren skød hurtigt frem i rækkerne og tog en god kamp op med Kevin Brandsborg og CMD Motorsports Nicolai Jensen. Jensen lå nummer tre, men kom under pres fra Brandsborg og Bergström, og på sjette omgang måtte Nicolai Jensen se sig overhalet.

Magnus Taulborg fik en fin start på sæsonen med en andenplads i første heat, men han boksede lidt med teknikken undervejs. Foto: Kim Gripping/Boxengasse

Ude foran tog Sevel imidlertid det ternede flag foran Magnus Taulborg, som fik en flot debut i DS3 Cup, mens Anton Bergström til sidst tog tredjepladsen i hus efter at have kæmpet med Kevin Brandsborg om den. Og selvom dagens sejrherre, Jacob Sevel, i 2019 gennemgående viste et fantastisk pace i Danmarks hårdeste mærkeklasse, så kom sejren ikke let. Det er også Sevels første gang på Djursland i DS3 Cup:

“Jeg er virkelig godt tilfreds med i dag. Vi fik skruet den rigtige vej fra start, og vi kom hurtigt ind på et godt setup til banen. Det betyder meget her på Djursland, at du har en bil, som også er god på de sidste omgange af heatet – det gjorde i hvert fald en forskel,” siger han.

For nærmeste udfordrer, Magnus Taulborg, blev heatet vekslet til en andenplads, men den unge kører var ret udfordret på teknikken undervejs:

“Jeg er virkelig glad for debuten i DS3 Cup. Efter kvalifikationen gik jeg egentligt rundt og mente, at der nok var lidt mere at hente, og at en pole position var indenfor rækkevidde, men jeg fik det ikke helt til, siger han og tilføjer:

“I løbet kom jeg fint fra land, men pludselig dykkede den i omdrejninger og begyndte at sætte ud. Og så rettede det sig pludselig igen – men det kostede en del tid, og vi har ikke fundet fejlen endnu,” konstaterer han.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *