20-årige Jacob Mathiassen fra Hobro skifter i 2015 til Citroën DS3 Cup. Den unge kører har en toårsplan klar for deltagelsen i den voksende mærkeklasse – og den indebærer et mesterskab.

Hobro-køreren tager springet fra Yokohama SuperCup til mærkeklassen med de ens, iltre franskmænd, der i 2015 følger Auto-G DTC – motorsportens superliga i seks weekender i Danmark og Norge.

Traditionelt set er mærkeklasser som netop Citroën DS3 Cup kendetegnet ved, at bilerne er ens, så resultaterne kommer i høj grad an på kørerne og teamet bag, som skal sætte bilerne op til de enkelte løb. Og netop det tiltrækker sidste års firer i Yokohama SuperCup – en klasse med et noget friere reglement.

– Jeg kommer med en fjerdeplads fra SuperCup sidste år, hvor jeg, hvis jeg selv skal sige det, gjorde det godt med eget team, egen bil og et lille budget, siger Jacob Mathiassen.

– Nu tager jeg så springet til Citroën DS3 Cup, da jeg ikke længere vil køre mod andres pengepung. Jeg vil hellere kunne måle mig selv mod andre for færre penge. Det er noget af det allerbedste ved Citroën DS3 Cup – at det er ens for alle, siger Mathiassen videre.

– I en mærkeklasse med ens biler er det afgørende at man kan finde det helt rigtige setup på bilen. Det er mere op til køreren, og det ser jeg som en stor udfordring. Uden at jeg helt kender konkurrenterne og antallet af dem endnu, så er det også tillokkende, at der nu bliver både et dansk og et nordisk mesterskab, så vi også kommer til at køre mod bl.a. norske kørere, siger han videre.

Jacob Mathiassen skal i de næste to sæsoner køre for Insight Racing i en af de DS3 Cup-racere, teamet indsætter.

– Jeg har som mål at vinde serien. Jeg regner med at køre to år i klassen og vinde mindst et af mesterskaberne, og herefter er målet at køre race internationalt, slutter han.

Jacob Mathiassen arbejder til dagligt hos et medicinalfirma.

Jacob Mathiassen debuterer i Citroën DS3 Cup ved sæsonpremieren den 25.-26. april på FDM Jyllandsringen.