Efter sit fravær ved sidste runde på Vålerbanen i Norge, er Jacob Mathiassen tilbage i Citroën DS3 Cup, og på Ring Djursland understregede hobrogenseren, at forpligtelserne i England bestemt ikke har skadet hans konkurrencedygtighed i en Citroën DS3.

Efter at have været hurtigst i træningen, fortsatte han tendensen i kvalifikationen, og tog pole med blot 0,078 sekund foran Rune Staudt, der også er godt kørende på Djursland. I begyndelsen af den 20 minutter lange tidtagning var det ellers Karin Elise Fossen, Norge, der satte de bedste tider. Således var hun den første under et minut, da hun kørte 59 sekunder rent. Siden toppede Mathiassen tiden, inden Karin Elise Fossen atter kunne forbedre til 58,003.

Foto: Morten Kimer, DS3Cup.dk

Foto: Morten Kimer, DS3Cup.dk

Karins tid holdt imidlertid ikke længe, da også Jørgen Worthmann og Rune Staudt fik tiderne til at falde. Efter syv minutter var Worthmann tilmed hurtigst i tiden 57,508 fulgt af Rune Staudt, Marcus Påverud, Jacob Mathiassen og Karin Elise Fossen.
På dette tidspunkt forbedredes tiden af først Påverud og siden Rune Staudt, der satte sin bedste tid på 57.276. Kort efter gjorde Mathiassen det til 57.260, hvilket ingen formåede at overgå. Andreas Nesset satte den bedste norske tid i 57.443.

For Andreas Top endte tidtagningen i sandet for enden af langsiden. En fejl i bremsesystemet sendte talentet fra Toftlund ud, men den 8. bedste tid var allerede i hus, før det skete. Han melder alt klart til i morgen.

Foto: Morten Kimer, DS3Cup.dk

Andreas Top fik en ærgerlig afslutning på tidtagningen, da bremserne svigtede ved 160 km/t. Foto: Morten Kimer, DS3Cup.dk

Jacob Mathiassen, P1:
– Vi er ikke helt tilfredse med bilen endnu, men det blev heldigvis til en pole, så jeg vil kalde det en godkendt dag. Jeg føler, at der er mere at hente i banens tredje sektor, for jeg kæmper stadig med understyring og hjulspin der. Jeg tror, vi kan finde nogle gode forbedringer til i morgen, så vi skal lige ændre lidt småting.

Rune Staudt, P2:
– Jeg har det fint med Ring Djursland, og den ligger meget godt til mig. Det er kun mit andet løb her, så jeg ser meget frem til løbet i morgen, og er glad for, at vi fik en fin tidtagning. Desuden er 2. startposition ikke helt skidt på den her bane, for den giver gode muligheder for at komme godt ind i løbet.

Jørgen Worthmann, P3:
– Det har været en super dag. Vi fik en god tidtagning, og jeg ser frem til 1. heat. Jeg har altid kunnet lide den her bane, og det er altid fedt at køre her.