Med en meget kold og ikke mindst regnvåd Jyllandsringen som underlag var der helt fra start lagt op til et spændende 1. heat på Jyllandsringen, hvor særligt den samlede 2. og 3. plads skulle komme i centrum. Sejren gik imidlertid til årets mester, Jonas Lynge, som er godt i gang med at afrunde en suveræn sæson med manér.

Inden løbet lå Kristian Moe Sætheren nummer to og Kenn Bach nummer tre. Efter gårsdagens kvalifikation stod Bach imidlertid med noget bedre kort på hænderne end Sætheren. Med Bach på fjerde startposition og Sætheren på niende, havde den norske kører derfor en ret stor opgave foran sig.

Jonas Lynge startede godt fra pole position, og fik hurtigt følgeskab af Thomas Faraas, der startede som nummer to. De trak hurtigt fra forfølgerne, mens Kenn Bach med en fin start bragte sig op på tredjepladsen, som Mads Frederiksen ellers startede fra.

Jonas Lynge og Thomas Faraas tog starten. Foto: Morten Kimer

Tætte kampe

Den optørrende bane gjorde specielt løbets første minutter meget spændende, og flere kørere måtte også redde ganske store udskridninger undervejs. Jørgen Worthmann så til gengæld ud til at trives godt med det svære føre. Sønderjyden vekslede hurtigt starten fra ottende position til at kunne blande sig i kampen om top fire. Her blev det til en lang fight med Mads Frederiksen, der også viste god fart.

Ude foran stak Jonas Lynge hurtigt af, og sejren var aldrig i fare. Thomas Faraas kørte ligeledes stærkt i hele heatet og tog en lige så sikker andenplads, mens Kenn Bach mod slutningen måtte forsvare sig med alle midler for at beholde tredjepladsen. Både Mads Frederiksen og Jørgen Worthmann var nemlig helt oppe at udfordre nordjyden, men til slut endte det med en podieplads til Bach, en fjerdeplads til Mads Frederiksen og en femteplads til Jørgen Worthmann.

Sjettepladsen gik til svenske Isac Aronsson, som derfor har pole position, når de seks forreste bytter startposition i årets allersidste heat. Det køres klokken 14.10 og kan følges live på TV2 Sport.

Podiet fra heat 1 – Jonas Lynge vinder foran Thomas Faraas og Kenn Bach, Foto: Niklas Majgaard

Ændringer i stillingen

At Kenn Bach kørte sig på podiet og Kristian Moe Sætheren ikke rigtigt havde tur i den, betyder også, at Kenn Bach nu har den samlede andenplads før finalen søndag eftermiddag.

Jonas Lynge har sikret titlen med aktuelt 220 point foran Kenn Bach med 141 og Kristian Sætheren med 137. Fjerdepladsen har Erik Bertilsson med 125 point, men der er alt åbent endnu. Med Thomas Faraas på 122 og Mads Frederiksen på 121 kan den falde alle veje.

Årets svenske titel i DS3 Cup er til gengæld helt åben. Erik Bertilsson og Isac Aronsson har aktuelt 92 point hver i den kamp – første mand over stregen i finaleheatet er derfor svensk mester.

Endelig er alt også åbent i forhold til, hvem der bliver årets rookie i Danmarks hårdeste mærkeklasse. Eric Nilsson fører med sine 82 point, men Per Andre Støle er lige efter med 80, og også Anton Bergstrøm, 76, samt Thomas Faraas, 72, har også muligheden endnu.

Kristian Sætheren blev nummer 12 og smed dermed vigtige point i kampen om den samlede andenplads. Derfor er Kenn Bach nu nummer to, mens Sætheren holder fast i tredjepladsen. Foto: Morten Kimer

 

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *