Jacob Mathiassen fik endnu en gang en god start fra pole position, og holdt den helt til mål – men det var så også det eneste stationære i en fantastisk underholdende 1. finale på Rudskogen.
Fra første række fik Marcus Påverud slet ikke sluppet koblingen, og kunne se feltet flyve forbi. Det slog dog ikke Påverud ud, og han satte gang i et seriøst comeback, der endte helt oppe på den andenplads, han startede fra.

Mere drama var der længere nede i rækkerne, hvor Kenn Bach startede sit løb med en snurretur umiddelbart inden første sving, mens Rune Staudt udnyttede Påveruds dårlige start og bragte sig op på tredjepladsen. Også Andreas Nesset var hurtigt i infight, og kæmpede hårdt med Emrik Smedberg, som forsøgte at passere nordmanden. Nesset måtte dog se sig afvist, og kort efter passerede Marcus Påverud svenskeren med en flot indbremsning for enden af langsiden.
Også Jørgen Worthmann var godt på vej frem i starten af løbet, og på tredje omgang var han toer efter Mathiassen. Desværre for duellen i front fik det en ende, da Rune Staudt kom i klemme mellem Worthmann og en fremadstormende Påverud. Resultatet blev desværre for sønderjyske Worthmann, at han blev snurret rundt og tabte sit gode forarbejde. Staudt modtog i samme omgang en drivethrough.

Påverud etablerede sig på andenpladsen og satte jagten ind på Mathiassen – og kunne overraskende nok hente så meget som et sekund per omgang. Derfor blev det snert til sidst for nordjyden, men Mathiassen holdt sin føring til mål og notere sig sæsonens femte gevinst og en solid udbygning af mesterskabsføringen, mens Påverud blev toer og Andreas Nesset treer. Jørgen Worthmann er fortsat nummer to med 123 point, men fører blot med et enkelt point foran Marcus Påverud på tredjepladsen.

 

Det sagde de efter løbet:
Jacob Mathiassen, vinder:
– Vi satsede forkert på dæktrykket, så den var god de første omgange og begyndte at understyre derfra. Det irriterer mig lidt, for det gik ellers godt. Men det er gode point til tabellen, og jeg er godt tilfreds med det hele.

Marcus Påverud, P2:
– Det var virkelig en ringe start. De andre er hurtige folk og nåede forbi, så jeg måtte bruge alle tricks i bogen for at komme tilbage. Jeg er lidt træt ovenpå det… I morgen starter jeg fra femtepladsen, så jeg må prøve at bruge de samme tricks, men jeg vil godt nok gerne have en ordentlig start.

Andreas Nesset, P3:

– Fedt løb. Der var meget action derude. Jeg fik mig en god start og kom desværre hurtigt under pres. Folk kom stærkt op – specielt Påverud. Men jeg er godt tilfreds.