I dag, mandag, er testdag i Sverige – og her er der hele fire kørere fra DS3 Cup på plads, når i alt 15 kørere får chancen for at prøve en TCR-racer – helt gratis. Testen foregår i Karlskoga på Gelleråsen Arena, som er Sveriges ældste racerbane.

Man har kunnet ansøge om at deltage i testen via TCR Scandinavia, hvilket kørerne har gjort. De fire, der får chancen fra DS3 Cup er Anton Bergström, Erik Bertilsson, Isac Aronsson og den nye danske, norske og nordiske mester, Thomas Faraas.

Testen drives af de to svenske teams, PWR og Kågered Racing. PWR kører med Seat Cupra-racere i TCR Scandinavia, mens Kågered kører med Volkswagen Golf. Samtidigt er det første gang, at testen er åbnet så meget op. PWR Racing Team oplyser, at man tidligere har kørt en lignende testdag med inviterede kørere fra supportklasser, men at der i år er åbent for ansøgninger er nyt. Tidligere har PWR Racing Team hentet kørere ind på baggrund af testen – senest fik Philip Morin chancen efter en god test.

PWR Racing Team er ét af to hold, som står bag testen. SEAT-holdet har lige vundet mesterskabet i TCR Scandinavia. Foto: Niklas Majgaard

Gelleråsen er meget behændigt hjemmebanen for Anton Bergström, og den unge svensker glæder sig til den nye opgave:

– Det bliver super cool at prøve TCR. Jeg er virkelig beæret over at være én af de 15, og så på Gelleråsen, som sådan set er min hjemmebane. Jeg glæder mig meget til at køre i en TCR-racer for første gang. Det er ligeledes to rigtig store teams i svensk motorsport som står bag det her, så jeg ser frem til en fed oplevelse og til at få lidt erfaring med sådan en bil.

Spændende mulighed

Thomas Faraas har allerede meldt ud, at 2019 er hans sidste sæson i DS3 Cup – i hvert fald bag rattet. Men den nye mester og ikke mindst teamchef i TF Motorsport ser frem til dagens test på Gelleråsen og udelukker bestemt ikke, at han i 2020 hopper i dragten for at køre netop TCR:

– Det er sidste sæson for mig som kører i DS3, men jeg vil fortsætte som teamejer med to kørere på holdet. Langsigtet håber jeg, at TCR kan blive en del af mine planer – det er i hvert fald en rigtig god mulighed at køre på Gelleråsen i dag, og jeg er glad for at blive spurgt. Jeg vil i hvert fald ikke udelukke noget for 2020, siger Faraas med et smil.

Svenske Erik Bertilsson har heller ikke lagt sig fast på planerne for 2020, men han ser frem til at prøve noget nyt.
– Jeg synes det er sejt, at vi har fået den her anerkendelse, selvom vi klart har kørt mest i Danmark i år. Det bliver en stor oplevelse at prøve bilen deroppe.

Far og teamchef i BESA Motorsport, Örjan Bertilsson tilføjer:
– Vi er stolte over at få sådan en mulighed her. Det er ingen hemmelighed, at vi har arbejdet hårdt hele året, så det er godt med en anerkendelse af arbejdet, specielt efter vi lige har bygget en ny bil op også. Men 2020 har vi endnu ikke besluttet os for noget omkring, tilføjer han.

Isac Aronsson, som ikke kørte DM Finalen på Jyllandsringen i den nu forgangne weekend, er med til testen. Han ser gode fremtidsmuligheder i testdagen:
– Det er en stor mulighed for mig, og det vil kunne åbne mange nye døre for fremtiden. Det er i hvert fald mit mål lige nu, at det gerne skal blive TCR i 2020 for mit vedkommende.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *