Så er der fundet en ny dansk og nordisk mester i DS3 Cup! Thomas Faraas styrede på flotteste vis pokalerne i hus i DM Finalens første heat. Nordmanden endte i en langt og rigtig underholdende duel med Anton Bergström, som fra pole position fik en solid oprejsning for en ellers svær sæson.

Bergströms store optur begyndte allerede lørdag – i en anden bil, fordi hans racer blev smadret i megacrashet ved Grand Prix Danmark. Bergström fandt hurtigt melodien og fik sat hurtigste tid – hans første pole position i serien.

Anton Bergström ledte an og fik en fed kamp med Thomas Faraas. Nordmanden endte dog med at sejre. Foto: Niklas Majgaard

Bergström tog umiddelbart starten og kom ud af første og andet sving med et pænt forspring, men satte det til for enden af publikumslangsiden. Her kom svenskeren for langt ud over curben, og det lukkede duellen op igen.

Umiddelbart bag dem var der intens fight. Kenn Bach blev indblandet straks og kørte bredt ud på publikumslangsiden – og det blev grundlaget for et forfærdeligt heat for nordjyden. Han måtte se sin pointfordel i kampen om DM sølvet vendt til, at han nu er den jagtende. Jacob Sevel smuttede forbi og sikrede sig efter en lang kamp med tre andre biler en vital tredjeplads.

Jacob Sevel fik det optimale ud af heat 1 – tredjepladsen har gjort ham til en seriøs sølv-kandidat.

Eric Nilsson, Erik Bertilsson og Mads Frederiksen endte som henholdsvis nummer fire, fem og seks, og var hele vejen i kamp med netop Sevel om tredjepladsen.

Det betyder også, at Mads Frederiksen starter på pole i årets sidste finale – fulgt af Mads Frederiksen.

Kenn Bachs pointtab blev med en 11. plads så stort, at Jacob Sevel nu ligger til sølvet med 160 point, mens Kenn Bach har 156.

Samtidigt er den nordiske titel, FIA North European Zone, også afgjort – Thomas Faraas fører med 26 point, og der er 25 på højkant.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *