Vi står ved midtvejsmærket i årets DS3 Cup – tre løbsweekender er kørt, og tre resterer. Sommerpausen er slut, og i weekenden går turen til en bane, der er ukendt for de fleste kørere i serien. Den svenske bane, Kinnekulle Ring, er nemlig vært for årets fjerde afdeling.

Feltet tager til den svenske løbsweekend med en stilling, hvor alt igen er åbent efter et finaleløb på Djursland, der vendte op og ned på tabellen. Morten Jespersen, der ellers har været enormt stærk og vundet halvdelen af årets heats, endte finalen med en afkørsel på Djursland, og kunne se en del af sit lovende forspring fordufte. Det udnyttede de nærmeste konkurrenter til at hente ind, så nordjyden nu blot fører med seks point til Jonas Lynge på andenpladsen. Samlet treer er Filip Sandström, som har otte point op til føringen – og den unge svensker har fundet storformen frem.

Jonas Lynge tager til Sverige med en aktuel andenplads i serien, men førstepladsen er bestemt indenfor rækkevidde.

Senest blev det både til en andenplads og en sejr på Ring Djursland, på trods af, at han aldrig havde kørt på banen før. I den kommende weekend har Sandström hjemmebanefordel og kender banen ganske godt. Han kalder Kinnekulle teknisk udfordrende, så det bliver spændende at se, hvor hurtigt feltet rammer det rette setup på den lidt over 2 kilometer lange bane.

Der er et lille hul fra de tre førende til resten af feltet. På den samlede fjerdeplads ligger Jørgen Worthmann komfortabelt med 73 point, og sønderjyden fører i øvrigt også Petronas Cup foran Kenn Bach, der er femmer samlet. Kun ét point efter Bach finder vi Heidi Frydenhaug, der igen kun har to points føring over Sonny Nielsen på syvendepladsen. Med andre ord er absolut intet afgjort endnu.

Sonny Nielsen fik en svær sæsonstart, men på Ring Djursland fik han vist potentialet med en tredjeplads i finalen. Nu gælder det Sverige. Foto: Morten Kimer

Alt er åbent i det nordiske mesterskab
Udover det generelle mesterskab tæller løbsweekenden i Sverige også til North European Zone-mesterskabet, som afgøres over én løbsweekend i hvert land. Vålerbanen i Norge lagde asfalt til første runde af NEZ, og denne weekend er den anden. Det hele afgøres ved Grand Prix Danmark på Jyllandsringen i august. I NEZ er der lige nu dødt løb mellem Jonas Lynge og Morten Jespersen, der vandt et løb hver i Norge tilbage i maj.

Løbsweekenden fra Sverige kan følges på www.facebook.com/ds3cup, og søndag er der også livestream fra Kinnekulle Ring i Sverige. Det sker på https://sbfplay.solidtango.com/.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *