Så skal det afgøres i DS3 Cuppen! Årets finale banker på, og det er faktisk et fåtal af titler, der allerede er afgjort.

Mange teams kommer til Jyllandsringen efter ugers hårdt arbejde efter DS3 Cup blev udsat for det nok største massesammenstød i dansk motorsport i årtier. En håndfuld teams har bygget helt nye biler fra bunden, mens andre har genopbygget deres racere, som var med i crashet. Langt størstedelen kommer til start – og med en enkelt debutant i form af årets Aquila Synergy-sølvvinder, Magnus Taulborg, er der lagt op til et finaleløb med et pænt og særdeles konkurrencedygtigt felt.

I den samlede stilling åbnede et sort, sort Grand Prix Danmark lidt op i den forstand, at en del af Thomas Faraas’ forspring blev spolet ind. Det er dog stadig med særdeles stærke odds, at den erfarne nordmand kan gå ind til sæsonens finale.

Faraas er noteret for 182 point, mens Kenn Bach ved Grand Prix Danmark bragte sig op på andenpladsen med 149 point. Jacob Sevel har 143 på tredjepladsen, mens Mads Frederiksens titelchancer teoretisk set er i behold på fjerdepladsen. 50 point er på højkant, og østjyden er noteret for 134.

Thomas Faraas har toppet podiet masser af gange i år. Alt tyder på, at den erfarne nordmand kan sikre sig den samlede titel i DS3 Cup 2019. Foto: Niklas Majgaard

Men kampen om podiets sølv og bronze bliver kæmpet helt til det ternede flag, så der er al mulig god grund til at sætte ind for fuld kraft.

Mads Frederiksen har dog én titel på hånden allerede. Han kan nemlig lade sig hylde som U21-mester i DS3 Cup. Med sine 84 point er han komfortabelt foran Erik Bertilssons 55 point. Og med 24 point på højkant samlet denne weekend i U21, så kan Frederiksen ikke indhentes i dét regnskab.

Mads Frederiksen, her forrest i #44, har allerede en titel på hånden – han er ny U21 mester før tid. Foto: Niklas Majgaard

Alt åbent om nordisk titel

Den nordiske North European Zone-titel er til gengæld helt åben. Thomas Faraas fører her med sine 100 point foran Jacob Sevel med 82, Jaakko Louhi med 80 og Kenn Bach med 77.

NEZ afgøres over fire weekender i år – det er det norske løb på Rudskogen, den svenske afdeling på Falkenberg samt Grand Prix Danmark og altså DM Finalen.

Det sidste åbne mesterskab er årets Rookie-titel. Her fører Jacob Sevel an foran finske Jaakko Louhi. Her kan finnen med en god afslutning godt nå forbi, men det kræver, at Louhi finder 12 point på Jacob Sevel i løbet af weekendens to heats. Sevel er noteret for 104, mens Louhi har 92.

Jacob Sevel og CMD Motorsport har fået en meget begivenhedsrig første sæson i DS3 Cup. Til den kommende weekend er Sevel med i titelkampen samlet, i NEZ og i Rookie-mesterskabet. Foto: Niklas Majgaard

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *