Pole position og to sejre. Det er de tre resultater, en perfekt weekend i DS3 Cup kaster af sig – og det er de resultater, som Jonas Lynge kan rejse hjem fra FDM Jyllandsringen med. I søndagens finale satte den forsvarende mester en tyk streg under, at han er en solid bejler til årets titel. Nummer to og tre blev Mads Frederiksen og Kenn Bach.

Med de seks forreste pladser byttet rundt i søndagens finale, var det ellers Isac Aronsson, der startede på pole position foran Mads Frederiksen, Eric Nilsson og Kenn Bach. Svenskeren fik imidlertid slet ikke lavet starten, og Mads Frederiksen satte sig fra start på løbet. Han fik hurtigt selskab af Kenn Bach, for nordjyden fik en superstart og gik fra fjerde- til andenpladsen i løbet af en kvart baneomgang. Derfra satte han Frederiksen under hårdt pres, men Mads Frederiksen lod sig ikke kue.

Mads Frederiksen tog starten, og forsvarede sig godt mod Kenn Bach. Foto: Morten Kimer

En safetycarperiode afbrød kortvarigt løbet, da Eric Nilsson kørte af banen i en duel med Kristian Moe Sætheren, men løbet blev hurtigt genstartet – hvilket Jonas Lynge på tredjepladsen udnyttede hårdt og kontant. Kenn Bach blev overrasket i første sving, og mod løbets slutning fik Jonas Lynge gjort arbejdet færdigt.

Lige udenfor podiet var der også stærk kamp. Jørgen Worthmann kæmpede sig frem fra ottendepladsen, og duellerede længe med norske Thomas Faraas om fjerdepladsen. Faraas vandt duellen, og fik dermed lidt oprejsning fra et ærgerligt første heat, hvor en god startplacering endte med en teknisk defekt. Worthmann blev femmer, mens Per Andre Støle, Erik Bertilsson og Anton Bergström runder top otte af.

Podiet fra heat 2. Foto: Niklas Majgaard

Det sagde de efter finalen:

Jonas Lynge, vinder:
– Hvilken weekend. Det hele spillede bare fra starten af. Jeg havde en fed duel med Mads gennem en stor del af løbet, og det var super godt og fair ræs.

Mads Frederiksen, P2:
– Det er svært at sige, hvad vi egentligt forventede os. Vi startede som nummer otte efter kvalifikationen, og det var ikke godt nok. Men vi har fundet noget fart i bilen, og på den baggrund er jeg ret godt tilfreds med at ende på podiet. Næste gang er det Ring Djursland – og det er min favoritbane, så der skal vi stå skarpt!

Kenn Bach, P3:
– Jeg er glad for at tage herfra med to tredjepladser. Jeg havde en vildt hård duel med Faraas, for han pressede virkelig på. Alt i alt en god start på sæsonen.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *