Med det afgørende heat i årets Citroën DS3 Cup lige om hjørnet, kan udgangspunktet næppe blive mere spændende. Det står klart efter dagens første heat, hvor Filip Sandström med føring fra start til mål gav sit mesterskabskampagne et afgørende skub. Mindre godt gik det for den største udfordrer til titlen, for Morten Jespersen måtte udgå med tekniske problemer, og er derfor faldet fra føringen til en aktuel tredjeplads samlet. Dog har nordjyden fortsat alt at kæmpe for.

Efter gårsdagens kvalifikation måtte Morten Jespersen nemlig bruge lørdag aften på at skifte motor i bilen. Den havde tabt alt kølervæsken, og motoren stod ikke til at redde. Små tekniske problemer som følge af dette kostede ham løbet, selv om han startede fra 2. position.

Jørgen Worthmann kæmpede hårdt for sagen, men Jonas Lynge var ikke til at holde nede. Foto: Morten Kimer

Det udnyttede Jørgen Worthmann prompte på tredje position, for han satte sig straks tungt på andenpladsen, hvor han fik følgeskab af Jonas Lynge. På fjerdepladsen satte Kenn Bach sig fast, men kom til sidst i kamp med Louise Frost og Mads Frederiksen.
Jørgen Worthmann forsøgte efter bedste evne at sætte sig på andenpladsen, men gennem løbsdistancen tabte hans dæk en smule mere grip end konkurrenternes. Det kostede på stopuret, og til sidst var Jonas Lynge for svær at holde tilbage.

Lynge tog derfor andenpladsen og fik hurtigt skabt afstand til forfølgerne – men da var Filip Sandström allerede stukket af, og havde skabt en føring på godt syv sekunder. Heatet manglede dog ikke action af den grund. På de sidste omgange opstod der en supertæt kamp om tredjepladsen, hvor Jørgen Worthmann forsvarede sig godt hele vejen. Kenn Bach og Louise Frost forsøgte flere gange at finde vejen forbi til en eftertragtet podieplads – men Worthmann stod på sit, og tog det ternede flag som treer. Kenn Bach blev nummer fire, skarpt forfulgt af Louise Frost. Mads Frederiksen fik den vigtige sjetteplads, der sikrer østjyden pole position til årets sidste heat.

Kampen om tredjepladsen gik helt til målstregen. Foto: Morten Kimer

Det betyder, at Jonas Lynge nu fører samlet med 186 point. Filip Sandström er toer med 180, mens Morten Jespersen har 175 point og en samlet tredjeplads lige nu. Kampen om den samlede fjerdeplads bliver også en gyser. Her fører Louise Frost med 107 point foran Kenn Bach med 106. Mads Frederiksen har 102 – men starter på pole position i finalen, og har fortsat en god mulighed.

Det køres 16.05 – lige i pausen mellem de to heats i DTC. Du kan følge heatet på TV2 Sport, hvor det sendes live.

Det sagde de efter løbet:

Filip Sandström, vinder:
– Jeg sagde i går, at alt kunne ske – og det skete. Jeg fik en fantastisk start og kunne hurtigt slå føringen fast. Jeg kæmpede lidt med Jørgen Worthmann i begyndelsen, men havde heldigvis farten til at gøre det færdigt.

Jonas Lynge, P2:
– Det gik godt nok en del bedre end i går. Vi har virkelig fået bilen til at fungere godt herude, og selv om Jørgen var hård at køre mod, så fik jeg det hele i hus. P2 er mere end godkendt med det her udgangspunkt.

Jørgen Worthmann, P3:
– Starten var helt kanon her. Jeg havde perfekt grip og kom direkte ind på andenpladsen. Vi havde en super fed kamp derude, men mine dæk begyndte at tabe grip cirka midt i løbet. Det kostede andenpladsen, men jeg havde en fantastisk kamp med Kenn om tredjepladsen.

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *