Svenske Anton Bergström har langt fra haft tur i den i DS3 Cup i år – men det viste sig hurtigt i kvalifikationen forud for DM Finalen, at svenskeren nok kan afrunde sæsonen med et plaster på såret – om ikke andet.

I hvert fald stormede Anton Bergström til pole position, og fik et effektivt comeback efter sidste løb, hvor han var med i megacrashet.

Thomas Faraas har bygget en ny racer op til weekenden. Han indleder jagten på titlen fra startposition 2. Foto: Niklas Majgaard

Den mesterskabsførende Thomas Faraas fik det bedste udgangspunkt af titelkombattanterne i næstbedste tid – men det holdt hårdt for Faraas, som langt hen ad vejen lå omkring sjette-syvende bedste tid. Men til sidst gik Faraas all in, og det viste sig at give pote.

Eric Nilsson starter som firer.

Tredje- og fjerdebedste tid gik også til kørere, som har bygget nye biler efter Grand Prix Danmarks store uheld, for Erik Bertilsson kørte tredjehurtigst, mens Eric Nilsson tog sig af fjerdepladsen. Bedste dansker blev Kenn Bach på femtepladsen – ikke hvad aalborgenseren havde sat forhåbningerne op efter – men det rækker dog til at Bach starter foran sine nærmeste udfordrere til mesterskabets andenplads.

DS3 Cup 2019 afgøres i morgen, søndag, hvor der køres klokken 10.50, mens finalen 14.35 afgør, hvem der får titlerne.

Jacob Sevel fik ikke helt fundet formen og starter som syver, når det går løs søndag. Foto: Niklas Majgaard

Anton Bergström, pole position:

– Det er fantastisk! Det er min første pole position i serien, og ovenpå den her sæson med så meget uheld og så mange ting, der er gået skidt, så er det godt med oprejsning. Specielt efter sidste gang, hvor bilen blev smadret totalt. Jeg håber, at det kan blive til et podie i morgen – det er i hvert fald det, jeg går efter.

Thomas Faraas, P2:

– Jeg måtte jo prøve noget. Det var svære forhold, for bilen kører altså ikke helt som den gamle gjorde. Jeg føler mig ikke helt komfortabel i den og lå længe og rodede rundt som sekser – men på sidste forsøg valgte jeg at gå all in. Det virkede, men farten er altså bedre over én omgang end over et helt heat. Så vi har noget at arbejde på til i morgen – så meget kan jeg sige.

Erik Bertilsson, P3:

– At få en ny bil er en stor ændring, man lige skal vænne sig til. Jeg kæmpede lidt med bremserne, for de låste noget mere, end de skulle. Men det skal vi nok få styr på til i morgen. Det er ikke eksakt samme bil, men jeg glæder mig over, at vi har farten til at være med fremme.

Erik Bertilsson og BESA Motorsport er til start med en nyindkøbt bil efter kæmpeuheldet. Det er kun godt en måned siden den røde DS3 kørte rundt som gadebil i Sverige. Nu er den på banen. Foto: Niklas Majgaard

Finalerne kan følges på Youtube:

0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *